2015-02-13 15:16:54• hírek • Szatmár.ro

Megtették az első lépést a stadion felújítása ügyében

A városi tanács a Regionális Fejlesztési Minisztérium rendelkezésére bocsájtotta az Olimpia stadiont.

Szatmárnémeti városi tanácsa a csütörtökön megtartott rendkívüli tanácsülésen megtette az első lépést a meglehetősen rossz állapotban levő Olimpia stadion modernizálása felé. A városatyák egyhangúlag támogatták a határozattervezetet, melynek alapján a stadion a modernizálás idejére a Regionális Fejlesztési Minisztérium fennhatósága alá kerül.

A határozat elfogadását a minisztérium kérte, ahhoz, hogy egyáltalán szóba jöjjön a modernizálás lehetősége, szükség volt erre. Ám mint megtudtuk, más esetekben is ez a procedúra.

Tény tehát, hogy a szándék megvan a stadion felújítására, ám azt, hogy ez mikor fog megvalósulni, még nem tudni, mennyit kell várni.

Az 1921-ben alapított Olimpia labdarúgó csapatának stadionját 1936-ban kezdték építeni és 1942-ben avatták fel. Az elmúlt hetven évben a stadionon csak apróbb javítási munkálatokat végeztek el, így az idő viharában állaga jelentősen megromlott: egy szomorú, kopott, gigantikus, rozsdás, poros patkóhoz hasonlít. Az utóbbi években időről időre felmerült az ötlet és az igény, hogy fel kellene újítani az építményt, ám erre nem került sor.

Az Olimpia stadionjának felújítása már 2006-ban szóba került, hiszen már akkor olyan állapotban volt, hogy komoly és költséges beavatkozásra lett volna szükség. Az utóbbi időben kisebb javítási munkálatokra volt csak lehetőség, legutóbb 2013 végén dolgoztak a stadionban, amikor új székeket szereltek fel a főtribünre és a focikapukat is lecserélték.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: